Як повідомити податківців про новоприйнятого працівника

З 1 січня 2015 року працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, який до того ж зобов’язаний повідомити в органи фіскальної служби про новоприйнятих працівників. Порядок подання такого повідомлення має затверджуватись Кабінетом Міністрів України.

На сьогоднішній день Порядок такого повідомлення відсутній, тому Державна фіскальна служба України рекомендує тимчасово дані щодо прийнятого працівника зазначати в Таблиці 5 Додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. До прийняття відповідного порядку заповнена Таблиця 5 буде вважатися «повідомленням», яке подається у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до податкової інспекції за основним місцем обліку платника. Тобто, при кожному прийнятті найманця на роботу, титульний аркуш з таблицею 5 додатка 4 до Порядку подавати не потрібно.

Нагадаємо, що Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів фіскальної служби за січень 2015 року слід подати не пізніше 20 лютого.

Додамо, що у разі порушення норм законодавства про працю запроваджені нові штрафи які є фінансовими санкціями і накладаються незалежно від адмінштрафів.

Please like & share:
Новини міста
рішення
Херсон