Інтерактивна дискусія “Чому нас роз’єднала Перемога?”

Спільнота «Інформаційний простір Херсонщини» запрошує до участі в інтерактивній дискусії “Чому нас роз’єднала Перемога?” У 2015-му минає 70 років із закінчення Другої світової війни. Радянський Союз, як один із учасників цієї війни, та сучасна Росія, як послідовник та нащадок Радянського Союзу, вважає дату 9 травня особливою. В Сполучених Штатах Америки 9 травня не відзначають, а 8 травня називається “День Перемоги в Європі”, так само, як і у Великобританії, як члена антигітлерівської коаліції. Загалом в європейських країнах, які брали участь у тій кривавій війні, в тому числі і в Германії, 8 та 9 травня відзначають як Дні пам’яті і примирення. Чому так сталось? Чому одна й та сама історія по-різному трактується окремими дослідниками та навіть цілими країнами? Як це використовувалось та використовується в пропаганді, з якою метою? Звідки взялись “георгіївська стрічка” та “червоний мак”? На ці та інші питання шукатимуть відповіді учасники дискусії 6 травня.

Спеціальні гості інтерактивної дискусії “Чому нас роз’єднала Перемога?” :
– кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та методики її викладання Цибуленко Геннадій Володимирович
– співробітник Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Зайченко Олег Григорович.

Після завершення заходу та перерви на каву-брейк організатори заходу запрошують усіх бажаючих у дискусійний кіноклуб бібліотеки №3 на показ фільму «Війна за власний рахунок» (2014) режисера Леоніда Кантера.

Інтерактивна дискусія відбудеться за адресою: м. Херсон, вул.. Робоча, 76а (бібліотека-філія №3). Початок 6 травня, у середу, о 14:00. Вхід вільний.

Запрошуються блогери, журналісти, молодь, громадські активісти та усі, кому тема є цікавою. Захід організовано за підтримки Центру сприяння інформаційним технологіям (http://csit.org.ua) та Бібліотеки-філії №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи.

Телефон для довідок: 066 418 28 07.
Сторінка заходу: facebook.com/events/1414817582172860/

Please like & share:
День перемоги
діскусія
Новини
Новини міста
Херсон