І у ведмедів бувають свята

10295756_805721962833114_1834642910612781619_n

28 лютого ведмеді херсонського гідропарку переселись до нового вольєру. Його розбудовою займались волонтери Благодійного фонду «Міжнародна організація Лоренса Ентоні».

До цього сімейство із п’яти ведмедів проживало у вольєрі, розміри якого складали приблизно 50 «квадратів», тепер же у їх розпорядженні близько 300 кв. м. Різниця відчутна. Така добудова позитивно вплине на стан здоров’я тварин, – запевняють благодійники:

  • Будь-кому погано жити закритим у такій малій клітці, постійно сидіти на металі. Це для них був дуже великий стрес як морально, так і фізично. Їм не було де прогулятись, побігати, пограти, – сказав директор фонду Лайнел де Ланж.

Ведмеді були такі раді «подарунку»: одразу почали бігати по клітці, купатись у басейні, гуляти і просто насолоджувались свободою. Малюки забралися на стіни вольєру.

Поки що до нього переселили тільки ведмежат та ведмедицю, незабаром до вольєру переселять і голову сімейства – Жору.

Багато чого зроблено, та волонтери мають ще безліч ідей. Зараз прибирають, доводять все до ладу, роблять красивим та чистим у зоокуточку Гідропарка. Влітку у нові клітки «переїдуть» мавпи, птахи, лиси.

Біля вольєра з ведмедями поставлять огорожу. І тоді херсонці зможуть гуляти по всьому зоопарку та бути впевненими у своїй безпеці. Можливо, навіть створять спеціальний майданчик, де гості зоокуточку годуватимуть тварин.

Громадськість та спеціалісти. Що слідкують за тварина розвіяли чутки, що тварини голодують – у кожного тут свій раціон, свої смаки:

– Тварин ми годуємо щодня. Ведмеді люблять солодке печиво, рибу, хліб з варенням, – запевнив один із волонтерів.

На урочисте відкриття вольєру завітали і представники міської влади.

– Мені дуже приємно, що ця співпраця із фондом дала такі позитивні результати. У нас з’явилися вольєри для вовків, а сьогодні ми урочисто відкриваємо вольєри для ведмедиків, – поділився міський голова Володимир Миколаєнко.

Тож, тепер наші менші друзі під опікою волонтерів. Незабаром всі тваринки матимуть комфортні умови для проживання. І кожен городянин матиме можливість навідатись до тварин, погодувати, і просто із задоволенням провести час у зоокуточку нашого міста.

 

Альона Мовчан

 

Please like & share:
зоокуточок
Новини
Новини міста
Херсон