Депутати не підтримали створення робочої групи з перевірки умов харчування учнів

Після масового отруєння учнів херсонської школи №53 депутат Херсонської міської ради Віталій Богданов запропонував створити депутатську робочу групу з перевірки умов харчування учнів у херсонських школах під час позачергової сесії 19 квітня 2017 року. Однак, депутати не підтримали внесення даного питання до порядку денного.

Подібну ситуацію можна було уявити лише в жахливому сні, але це виявилось реальністю. Причому цинічною і жахливою: після масового отруєння діточок у херсонській школі (а факт отруєння доведено, про що є відповідний висновок) депутати не підтримали створення робочої групи, яка б перевірила умови харчування учнів. Подібне ставлення інакше як цинічним назвати важко. На депутатів не подіяло емоційне звернення колеги Олега Романюка, який зазначив, що ситуація непересічна і потребує детального вивчення. Слово взяла мама одного з учнів, яка навіть зазначила, що після оголошення критичної ситуації дітей все одно продовжували годувати бутербродами в зазначеному закладі – і діти після цього харчування масово скаржились на стан здоров’я.

Варто додати, що серед депутатів, які не голосували, були і Ірина Ценкер, чиє підприємство займається організацією харчування в херсонських школах, і директори херсонських шкіл Ольга Маренчук та Галина Лугова. Утримались від голосування Олександр Васильєв та Оксана Д’якова (РПЛ), не голосували:

Сергій Білоковиленко (РПЛ)

Акркадій Подлєсний (Позафракційний)

Руслан Рубан (Позафракційний)

Ірина Ценкер (Позафракційна)

Євген Назарян (Позафракційний)

Володимир Миколаєнко (Позафракційний)

Галина Лугова (Позафракційна)

Лариса Леонова (Позафракційна)

Антон Хмаро (Опозиційний блок)

Сергій Собчук (Опозиційний блок)

Єгор Устинов (Опозиційний блок)

Ігор Семенчев (Наш край)

Голосів “за” було всього 22, отже, питання “не пройшло”. Таким чином, депутати відтягнули процес перевірок відповідності умов херсонських шкіл для забезпечення харчування учнів. А між тим, проблема стає дедалі гострішою. Напевне, деяким депутатам наразі не до інспектування умов харчування дітей у херсонських школах і вони мають важливіші проблеми. Хоча що може бути важливішим за здоров’я і життя дітей, батьків та інших близьких?..

Автор: Євгенія Вірлич

Please like & share:
віталій богданов
олег романюк
отруєння
Управління освіти
школа 53